♥ | Rock Fan CLub © 2009 | ♥
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

God Dethroned Röportajı [2006]

YazarMesaj
Dαrky '
ραтяση
ραтяση
Dαrky '

Rep Sistemi : 2

God Dethroned Röportajı [2006] Empty
MesajKonu: God Dethroned Röportajı [2006]   God Dethroned Röportajı [2006] I_icon_minitimeC.tesi Tem. 18, 2009 1:51 pm

Yine Ironman'in bana rutin "kiminle röportaj yapmak istersin" sorusuna nasıl olsa yanıt gelmez mantığıyla God Dethroned dedim. Ve soruları hazırlamam söylenince hafiften "goth" oluverdim Teşekkürler Ironman teşekkürler Bira Darkzine

Selam God Dethroned diye girip hal hatır sorduktan sonra son albüm "The Toxic Touch" tan bahsetmelerini istiyorum. Samimiyetle döktürüyor grubun gitaristi Isaac Delahaye " Diğer God Dethroned albümleri gibi daima bir öncekinden farklı ve yeni. Şimdiye kadar aynı albümü hiç ikinci kez yapmak istemediğimizden aynı saldırganlığı yakalamaya çalışırken başka şeylere baş vurduk. Sounda bolca bass ekledik, riffler groove etkili ve akilda kalici seyler , ve dogal olarak melodik kisimlara olagan dikkatimizi vererek calistik. Rifflerin yazımına 2006 başlarında başladık. Nisan ayında prova için bir araya gelene kadar bunlar sadece kafamızdaki fikirler gibiydi ve hiçbirini birbiriyle birleştirmemiştik. Çok fazla turneye çıktığımızdan da stüdyoya girmeden önce bir araya gelip parçaların üzerinde çalışmak için yeterli zamanımız olmadı. Ancak bu bizim için en iyisiydi. Gergin şartlar altında çalışmak! Şarkıları basit olarak 5 günde hazırladık ve Bolt Thrower'la çıktığımız turneden sonra stüdyoya girdik. Yani albüm kendiliğinden meydana geldi denebilir. Zaten dinleyince bunu farkedeceğinizden eminim. Şarkı sözlerinde ise eskisi kadar dinsel temaları işlemedik; kıyamet ve ölümden bahseden oldukça depresif sözler yazdık. Sonuç olarak melodik death metalin nasıl olmasını istediğimizi gösteren bir albüm yaptık."

Peki albüm kapağı diyorum : " Şarkı sözlerindeki ana konu, 20. yüzyılın başlarında yaşayıp tifo virüsü taşıyan Mary Mallon (Tifo Mary) etrafında dönüyor.Mary tifo hastalığına yakalanıp ölmeyen ilk kişiydi ve doğal olarak hastalığı insanlara bulaştırmaya devam ediyordu. Bir süre sonra Mary tutuklandı ve işi bitirildi. Biz de onun isteksizce insanları öldürmesinden bahsettik."

Eee albüm kapağında bu kadar şey mi anlatılıyo yani diye düşünmekten vazgeçerek albümün kayıdı ve miksajı tamamlandıktan sonra istediğiniz sonuca ulaşabildiniz mi diyorum : ve YEAH! diye giriyor Isaac. "Sonuçtan çok memnun kaldık. Fikrimce şimdiye kadarki en iyi prodüksiyonumuzu yaptık ve çok değişken bir albüm ortaya çıktı."

Peki God Dethroned'un tarzından bahseder misiniz? Black ve Death öğelerini içeren bir yapıda... şeklinde sanki onlar bilmiyormuş gibi uzatıyorum " Kendi grubunu bir kategoriye koymak gerçekten zor.Hele ki bu God Dethroned olunca! Sanırım God Dethroned' ın ana tarzı Melodic Death Metal. Ancak bu "Hadi yeni bir melodic death metal albümü yapalım" düşüncesiyle stüdyoya girdiğimiz anlamına gelmiyor. Sadece sevdiğimiz şekilde şarkı yapıyoruz Black ve Thrash soundlu bir Death Metal gibi. Son albümde bu biraz daha enstrümental ballad haline geldi. Müzik yapmanın bir kuralı yok."

Davulda işler ne alemde diye soruyorum. Tony Leaureano'nun gruptan ayrılış sebebi neydi? "Tony hiç bir zaman God Dethroned için kalıcı eleman olmadı. Grubun asıl davulcusu Roel gruptan ayrıldıktan sonra albüm için bir davulcuya ihtiyacımız oldu. Tony'ye yapıp yapamayacağını sorduk ve o da kabul etti ama halen başka gruplarda çalıyordu bu yüzden turnelerde Crown of Thorns davulcusu Janne ile çalıştık. Son davulcumuz ise Into The Lungs Of Hell kayıdından önce gruba eklendi ve halen kadroya dahil.Daha iyi bir davulcu aramaya hakkım yok çünkü Arien gerçekten çok sağlam. Son albümü dinlerseniz bunu anlarsınız. Hiç bir trigger kullanmadı. Stüdyoda ne çaldıysa albümde de o var. "

Dedikodu mu değil mi emin olmadığım bir soru soruyorum. Henri; Angela(Arch Enemy) ve Attila (Mayhem) ile birlikte Astarte adında bayan elemanlardan oluşan bir Yunan grubun albümünde söyleyecek. Nasıl gerçekleşti bu olay? "Henri'ye sordular, O'da değişik olacağını düşünerek kabul etti. Ancak kabul ederken Angela veya Attila'nın da olacağından haberi yoktu."

Konuyu değiştirip Metal Blade ile aralarını soruyorum. " Tabiki de iyi. Dünyadaki sayılı gerçek Metal labellarından biri. Bizim için iyi işler yapıyorlar ve son albümü de yeterince yukarı seviyeye getirdiler."

Peki tarzınız, şarkı sözleriniz veya albüm kapaklarınızla ilgili Metal Blade'in işinize karıştığı oluyor mu? " Şimdiye kadar hiç karışmadılar ve düzeltmek istemediler. Bu güvenden ve God Dethroned'un her zaman en iyisini yapmaya çalıştığını bilmelerinden kaynaklanıyor"

Son zamanlarda satanik şarkı sözleri daha çok ilgi görüyor.Gruplar da giderek bunun üzerine daha çok düşüyor. Gösteriş için yapanları diğerlerinden nasıl ayırtedebiliriz? "Sanırım şarkı sözlerini okumak yeterli. Eğer tamamiyle saçmalık doluysa kendilerinin bile ne dediklerini bilmediğinden emin olabilirsiniz."

Peki satanik içerik gerçekten gerekli mi? " Yoo. Eğer ondan bahsetmek istiyorsanız yenilikçi olmalısınız, ileri gitmelisiniz ancak hakkında söyleyebilecek pek bir şeyiniz yoksa susmalısınız. Mantıklı. Değil mi?

Büyük merakla cevabını beklediğim narkotik soruyu soruyorum. Ülkenizde ********** maddelerin yasal oluşu hakkında neler düşünüyorsunuz? Müziğinize etkileri var mı? " Hehe. Hollanda'da eroin yasal değil ki. Sadece hafif **********lar ve bazı hafif hapların kullanımı serbest. (Shatraug notu: yeme bizi) İnsanlar **********yu "zehirli elma" gibi görmediği sürece tabiki hoş bir şey. Müziğimizi etkilemiyor açıkçası. Birayı daha çok seviyoruz hehe. (biz de sizi

Röportajın sonuna geldiğimizi söyleyip bir şeyler ekleyebileceklerini söylüyorum. " Umarım insanlar son albümümüzü dinler. Ve umarım tekrar Amerika'yı turlayıp vebayı insanlara bulaştırabiliriz Teşekkürler."

God Dethroned Röportajı [2006]
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Anaflaxia Röportajı [2006]
» UÇK Grind Röportajı [2006]
» Sagaris Röportajı [2006]
» Nightkarnation Röportajı [2006]
» Let It Flow Röportajı [2006]