B:Yaklaşık iki yıldır Disconnection olarak tanıdık sizi.ODTÜ Rock Şenliklerinde bir baktık kadro da bir gariplik var.İsim de değişmiş.Aydınlatın bizi Fool's Paradise yeni grup mu sadece isim değişikliği mmi?
Aydın: Disconnection dağıldı diyebiliriz.Fool's Paradise'a Disconnection'ın devamı diye başlamadık açıkçası.Necmi ile Ali ayrıldıktan sonra bu adla çıkmamaya karar verdik.Disconnection onlarla vardı çünkü.
B:Grup 1.5 aylık yanılmıyorsam.
Umut:Evet, Ocak 2003 te başladık.
B:Peki kadro son halini ne zaman aldı? Kimler var, noluyo ?
Aydın:Bu kadroyla başladık.Klavyeci eksiğimiz var yalnızca.Ama ODTÜ konserinde Abea'nın klavyecisi Evren'le çıktık.Hala klavye arıyoruz.Bas ta Mustafa (MBM'den ve Magick'ten tanıyoruz kendisini), Davulda Aydın (Disconnection), Gitarda Umut (yine Disconnection), Vokalde Gökhan (ABEA) var.
B:Coverları neye göre seçiyorsunuz?Belli bir kesinlik var mı tarzlarında?
Gökhan:Aslında çoğunlukla ben ayarlıyorum parçaları.Vokali bana daha yakın tarzı hepimizin beğenisi olanları eliyoruz.Sonrasında hep beraber bakıyoruz nasıl olduklarına.Tarzımız progressive fusion-heavy metal gibi bişiler oldu.
B: Coverların hakkını veriyorsunuz doğrusu -biz test ettik -Peki besteler ne durumda?Kendi parçalarınızı duyabilecek miyiz?
Umutisconnection dan kalan "Budafest Medley " diye bir şarkı var şimdilik.Devam ediyor hala beste çalışmalarımız.
B:Bu sene için festival vs. gibi planlarınız var mı ?
Aydın:Biz her türlü teklife açığız
B:Biraz da genel sorular..Progressive'in Türkiye'deki yeri -festivaller, gruplar- nedir?Nasıl olmalı?
Mustafa: Şu an popüler olmuş durumda progressive.Birsürü proressive grup var.Hakkını vererek yapan insanlar var, bunun yanında popülerliği için yapanlar da var.Ama genelde iyi .Olması gerekene yaklaşabilecek potansiyel yüksek.
B:Beğendiğiniz beğenerek dinlediğiniz düşlediğiniz gruplara gelelim..
Mustafa:Victor Wooten, Billy Shechan, John Myung, Steve Harris,Iron Maiden Dream Theater, SymphonyX
Aydın:Rush, Fates Warning, Pain of Solvation. Chroma Key, The Police,Dave Weckl;Kevin Moore (Grup adları yazma konusunda da Aydın'dan eksimi alıp bi de üstüne bi ton laf işitmişimdir )
Umut:Pantera, Opeth, NIN, Tori Amos, Steve Vai
B:Bir de son söz alıyım
Gökhan: Bize ilham kaynağı olan (fakat adını yazamadığımız) bir çok insana (!) teşekkürler
Aydın :Evet , evet.
Gökhan:Ama abi ben adını yazsam şey...
B:Teşekkürler arkadaşlar, zaman ayırdığınız için, polemik yapmayalım ben herkezi dinleyeceğim röportajdan sonra